UDESTUER
En udestue rummer mange muligheder og kan være den perfekte løsning for udvidelse af boligen med mere lys i hverdagen. Samtidig er det den investering, der hurtigst øger boligens kontante værdi og dit velvære. En udestue er som regel isoleret og funderet, så du får en helårsløsning der sikrer et behageligt klima uanset årstiden.
En udestue åbner huset op og indbyder til mange hyggelige stunder. Udover at udestuen kan bruges som ekstra opholdsrum, tæt på lyset og naturen, kan den også give boligen en helt særlig personlighed.
Vi har kendt de klassiske firkantede udestue i Danmark i mange år, men i dag findes udestuer i mange forskellige designs.
For at klargøre fundamentet til en udestue er der flere vigtige trin, som sikrer et stabilt og holdbart fundament. Her får du brug for Hus og Have Gruppen, som har mange års erfaring med netop dette.
Først starter vi med en grundig planlægning og opmåling af udestuens dimensioner og den præcise placering. Det er vigtigt at undersøge jordbundsforholdene, da de kan påvirke hvilken type fundament, der er nødvendigt. For eksempel kan løs eller leret jord kræve et dybere fundament.
Når planlægningen er på plads, ryddes området for vegetation som græs, buske og rødder. Det er vigtigt, at der heller ikke er større sten eller andre forhindringer i området, da disse kan påvirke stabiliteten af fundamentet.
Herefter graves der ud til en passende dybde. For en udestue ligger dybden typisk på omkring 50-90 cm, men dette kan variere afhængigt af jordtypen. Bunden af udgravningen bør være så jævn og stabil som muligt for at undgå, at fundamentet sætter sig.
Når udgravningen er færdig, fyldes der et lag af stabilgrus eller komprimeret sand i bunden. Dette lag bør være omkring 30 cm tykt og skal komprimeres ved hjælp af en pladevibrator eller jordlop. Komprimeringen skaber en stabil base, der giver fundamentet den nødvendige styrke.
Efter gruslaget er på plads, opsættes forskalling omkring området, hvor fundamentet skal støbes. Forskallingen, som består af trærammer, holder betonen på plads under hærdningen og sikrer en lige kant til fundamentet.
For at styrke fundamentet yderligere lægges armeringsjern ned i udgravningen. Derefter hældes beton over armeringen, så fundamentet fyldes op til den ønskede højde. Betonen jævnes ud, og det kan være en god idé at bruge en vibrator til at fjerne luftbobler og sikre, at betonen bliver jævn og solid.
Til sidst skal betonen have tid til at hærde. Det er vigtigt, at man lader fundamentet hærde i mindst 48 timer, afhængigt af vejret, inden der arbejdes videre. Hvis der er risiko for regn, eller hvis det er meget koldt, kan det være en fordel at dække fundamentet med plastik for at beskytte det under hærdningen.
Når fundamentet er færdighærdet og klar, kan udestuen monteres ovenpå, og arbejdet med at få den færdige konstruktion på plads kan begynde.
Ring til os på 50 59 98 44, eller udfyld vores online kontaktformular for at modtage et uforpligtende tilbud på dine opgaver.
Vores samarbejdspartner på udestuer er Vica i Køge.