HAVER TIL NYE HUSE

At anlægge en ny have er en af de sidste opgaver på listen, inden du og din familie er i mål med jeres nybyggeri. Haven er jeres uderum, hvor I kan nyde det gode vejr, sysle med jeres hobbyer og hygge jer sammen. Udearealerne er også det første, der møder jer, når I kommer hjem og parkerer bilen i indkørslen.

Det kræver planlægning at anlægge en ny have, som lever op til alle jeres drømme, ønsker og behov. Man kan nemt miste overblikket, når der både skal tænkes på indkørsel, gangarealer, terrasse, græsplæne, hæk og alt det andet, som hører hjemme i en have. Derfor kan det være en god hjælp at tage en anlægsgartner med på råd, så I kan komme godt fra start med jeres nye have.

Ønsker I god faglig rådgivning af erfaren anlægsgartner, som kan hjælpe jer med at planlægge jeres nye have og anlægge den for jer, står vi klar her hos Hus og Have Gruppen.

Anlægning af ny have kræver planlægning

Anlæg af en ny have er et stort projekt, som kan involvere flere forskellige håndværkere og indkøb af mange materialer, som skal leveres hos jer. Vores brolægger team lægger fliser i indkørslen og på gangarealer, mens vores tømrer team bygger jeres nye træterrasse. Vores anlægsgartner team planter hæk og anlægger jeres nye græsplæne, mens vores hegnsmontør team sætter jeres nye hegn op. Her hos Hus og Have Gruppen, har vi alt under et tag.

Skal jeres nye have anlægges så uproblematisk som muligt, kræver det planlægning og god projektstyring. Grus, fliser, træ og planter skal leveres, så de står klar til håndværkerne, når de går i gang. Der skal ikke ligge store bunker af brædder og havejord i indkørslen, når brolæggeren skal i gang med at anlægge din nye indkørsel. Måske er det endda mest praktisk, at tømrerne og brolæggerne udfører deres arbejde på forskellige tidspunkter, så de ikke går i vejen for hinanden. Der er med andre ord meget, som skal koordineres, når jeres nybyggeri går ind i den sidste fase, hvor det er tid til at fokusere på anlæg af den nye have.

Derfor er det en fordel at arbejde med fagfolk, så I kan få kvalificeret vejledning og sparring både i udarbejdelsen af en haveplan og i alt det praktiske arbejde med at få anlagt jeres nye have.

Læs mere her om hvad Hus og Have Gruppen tager højde for i vores planlægning af anlægning af en ny have.

En haveekspert kan være med fra start til slut

Tager I Hus og Have Gruppen med på råd, har I mulighed for at konsultere en ekspert fra start til slut, så I kan føle jer trygge i hele processen. I kan få god faglig rådgivning med forslag til afledning af regnvand, udnyttelse af niveauforskelle, forbedring af jordkvaliteten eller andre problemstillinger, som I måske slet ikke selv har tænkt på i forbindelse med anlægning af jeres nye have.

Det kræver viden og erfaring at skabe en have, som går op i en højere enhed med jeres nye hus. Når I starter fra bunden af med at anlægge en ny have, står alle muligheder praktisk talt åbne, men det kan også gøre projektet uoverskueligt, for hvor skal man starte, og hvad skal man prioritere? Hvert medlem af jeres familie har sikkert nogle ønsker til haven. Samtidig skal der tages højde for praktiske udfordringer. Hvor meget tid vil I bruge på havearbejde? Hvor hurtigt skal haven vokse til? Hvor meget privatliv ønsker I jer i haven?

Hus og Have Gruppen har specialiseret sig i at anlægge have i forbindelse med nybyggeri, så vi kan rådgive og hjælpe jer med at realisere jeres drømme. I kan undgå klassiske begynderfejl blandt nye haveejere og spare dyre lærepenge, for fliser og planter er ikke billige.

Som første skridt i processen med anlægning af jeres nye have, kan I bestille et uforpligtende møde med os for gennemgang af jeres ønsker og hvad I ønsker tilbud på. Det kan være lægning af fliser på gangarealer omkring jeres nye hus, en indkørsel med plads til to biler, en stor træterrasse, opsætning af hegn, anlæg af græsplæne og plantning af hæk og meget mere.

Læs mere her om fordele ved at hyre Hus og Have Gruppen som din have ekspert.

Hvad skal vi forvente af pris for en ny have?

Når man begynder at drømme og planlægge byggeriet af sit nye hus, kommer man nemt til at glemme at budgettere med færdiggørelsen af alle arealerne uden om huset. Ikke desto mindre er det også en stor post i et byggebudget. Det er bare ikke byggefirmaet, der sørger for, at der følger en flot ny have med i købet. I stedet er det en opgave for os som anlægsgartner og haveentreprenør, som I selv skal entrere med.

Det er en stor opgave at anlægge en komplet ny have med indkørsel, flisegange, terrasse, støttemure, hegn, græsplæne og hæk. Derfor gælder det om at vælge den helt rigtigt til opgaven, nemlig Hus og Have Gruppen, som har mandskabet og erfaringen til at påtage sig etableringen af en ny have, så det kan blive en god oplevelse for jer.

Prisen for anlæg af en ny have vil afhænge af mange ting – lige som prisen på et nybyggeri vil svinge alt afhængig af størrelsen og stilen på jeres nye hus samt jeres tilvalg. I skal først og fremmest kalkulere med materialer og arbejdstimer, når I begynder at overveje, hvad det vil koste at anlægge jeres nye have. Måske skal der også bruges maskiner som gravemaskine, pladevibrator eller motorbør, som får den samlede pris til at stige lidt.

Læs mere her hvad Hus og Have Gruppen kigger på når vi udregner en pris.

Ny have på budget

Har I et stramt budget, kan I opnå en billigere pris på jeres nye have ved at gå lidt på kompromis med jeres ønsker. Måske skal træterrassen ikke være helt så stor, eller måske skal den bygges i brunimprægneret træ eller thermowood, frem for en eksklusiv træsort som ipé, jatoba eller cumaru.

På samme måde kan valget af fliser påvirke den samlede pris for en ny have i den ene eller anden retning. 40×40 fliser i lysgrå og herregårdssten i gråmix er en markant billigere belægning til indkørslen og gangarealerne end chaussesten. Det er billigere at så græs end at anlægge en ny græsplæne med rullegræs. Prisen på hæk vil også afhænge af, om I vælger liguster, bøg, laurbær eller noget helt fjerde, og hvor høje hækplanterne skal være. Lige så kan I få monteret hegn i mange forskellige prisklasser.

Kort sagt er der mange knapper, som I kan skrue på, hvis I gerne vil have anlagt en ny have så billigt som muligt. Det gode råd er at kigge på hvert enkelt element i jeres nye have og overveje jeres valg af materialer.

Det er naturligvis også noget, som vores dygtige anlægsgartner kan rådgive jer om. Vi kommer gerne forslag til indretning af jeres nye have inden for jeres budget med inspiration til brugbare løsninger, som samlet giver et flot helhedsindtryk og passer ind i stilen med jeres nybyggede hus, så hus og have går op i en højere enhed.

Kontakt os på 50599844 eller via vores kontaktformular.

Læs her hvordan du kan spare penge hvis du skal have ny have på budget.